Bouwvakkers zijn blij als zzp’er

Niet rouwig. Het aantal werknemers in dienst van een bedrijf in de bouw overstijgt nog maar net het aantal ZZP’ers. De trend zet zich voort dat timmerlui, schilders en andere professionals in de bouw als zelfstandige aan de slag gaan.

Zij zijn er niet rouwig om dat ze geen vaste baan (meer) hebben. Met de hoeveelheid werk en de tarieven van nu zijn zij blij met hun vrijheid. Terug naar een baas ligt niet meer op de route.

Zelf opleiden
Werkgevers in deze sector betreuren deze ontwikkelingen. Zij maken zich zorgen, want ze willen juist graag mensen voor langere tijd in dienst houden en die dan verder zelf in het bedrijf opleiden. Inmiddels zijn er al ruim honderdduizend ZZP’ers in de bouwsector tegenover ongeveer honderdzeventienduizend mensen in loondienst.

Het is niet uitgesloten dat deze ontwikkeling overslaat naar andere sectoren. Vrijheid blijheid en toch een mooi inkomen, dat willen wel meer werknemers.

Je las een blog artikel van FSP.

Heeft u vragen? Contact opnemen mag altijd

Wat u ook kunt doen, is doorklikken naar andere artikelen, zoals:

Wil je direct aan de slag?

Doe een gratis aanvraag en kom in contact met een freelancer. Of ga aan de slag als freelancer en kom in contact met nieuwe cliënten.