Bedrijfspanden schoonmaken

Het is belangrijk dat een bedrijfspand er netjes en representatief uitziet. Niet alleen om mensen te ontvangen, maar ook om ervoor te zorgen dat de medewerkers zich er prettig voelen.

Door regelmatig het bedrijfspand te laten reinigen, blijven de eigenschappen van materialen, zoals glans en kleur, langer behouden. Dit zorgt voor tevreden gebruikers.

Het schoonmaken van een bedrijfspand wordt veelal uitbesteed. Bij het (laten) schoonmaken van een kantoor is kwaliteit, vertrouwen en continuïteit belangrijk.

Laten schoonmaken van een kantoor

In een kantoor wordt er dagelijks gebruik gemaakt van alle voorzieningen. Doordat medewerkers op de werkplek eten en gebruikmaken van andere faciliteiten, worden deze snel vies.

Daarom moet een bedrijfspand regelmatig schoongemaakt worden. Bij het schoonmaken van een (groot) bedrijfspand moet een schoonmaker efficiënt kunnen werken.

Indien er veel gewerkt wordt met belangrijke stukken, is het belangrijk dat de schoonmaker betrouwbaar is. Er kunnen het beste vaste schoonmakers ingezet worden. Dit komt tevens de efficiëntie ten goede, omdat de schoonmakers al weten wat er moet gebeuren.

Het reinigen van een bedrijfspand gebeurt meestal op reguliere basis. Je kunt zelf een medewerker inhuren, maar dit ook laten doen door een speciaal schoonmaakbedrijf.

Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.

Schoonmaakwerkzaamheden

Van tevoren moeten er afspraken gemaakt worden over de schoonmaakwerkzaamheden. Over het algemeen moeten sanitair, zoals toiletten, dagelijks of meerdere keren per dag worden gedaan.

Hierbij moet ook toiletpapier, zeep en eventuele andere zaken dagelijks worden aangevuld. Verder kan er bijvoorbeeld gestofzuigd worden en kunnen de bureaus worden afgestoft.

Voor een optimale hygiëne is het raadzaam om de hardware tevens een paar keer per jaar te laten reinigen. Onder hardware verstaan we bijvoorbeeld het toetsenbord, de muis en het beeldscherm.

Door dagelijks gebruik worden veel bacteriën op deze plekken verzameld. Daarnaast moeten tapijten en andere materialen regelmatig worden gereinigd.

Schoonmaak uitbesteden

Als je schoonmaakwerkzaamheden uit wilt laten besteden, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Het is afhankelijk van de werkzaamheden, de beschikbare tijd en het budget.

Bij een groot bedrijf heeft een schoonmaakbedrijf meer tijd nodig dan bij een klein kantoor. Het voordeel is dat de werkzaamheden buiten kantooruren gedaan kan worden.

Er zullen dan geen medewerkers in de weg zitten tijdens de schoonmaak. Daarnaast is het belangrijk de buitenkant van het bedrijfsgebouw te onderhouden en regelmatig schoon te maken.

Bijvoorbeeld het legen en reinigen van de dakgoten, het reinigen van houtwerk, of de gevel. Deze schoonmaakwerkzaamheden worden meestal door een ander bedrijf uitgevoerd.