Vrijheid als ZZP-medewerker in de bouw

Als medewerker in de bouw heb je vast weleens nagedacht over zelfstandig ondernemerschap. Je eigen vakanties indelen, zelf kiezen welke klussen je aanneemt en zelf je arbeidsvoorwaarden bepalen.

Als het werken als zelfstandige aantrekkelijk klinkt, maar je vindt het toch een te groot risico om je eigen bedrijf op te zetten, dan kun je ervoor kiezen om als ZZP’er aan de slag te gaan voor opdrachtgevers.

Via deze website kom je als ZZP’er gemakkelijk aan de slag. Als je je geheel kosteloos hebt ingeschreven, kun je namelijk reageren op alle opdrachten die op deze website worden aangeboden.

Er zijn altijd diverse opdrachten te vinden. Je behoudt dan een groot gedeelte van je vrijheid, want je kunt zelf beslissen op welke opdrachten je reageert en of je pauze neemt na het afronden van een klus.

Enorme waarde van ZZP’ers in de bouw

Als ondernemer in de bouw zal je snel overtuigd zijn van de waarde van ZZP’ers. Deze branche is namelijk erg afhankelijk van externe factoren. In tijden van crisis, wordt er ineens een stuk minder gebouwd of verbouwd.

Daarnaast bepaalt het weer in grote mate hoe lang een project in beslag zal nemen. Is het vaak slecht weer, dan kun je niet aan de slag en duurt het project langer.

Heb je vaste medewerkers in dienst op urenbasis, dan zal je ander werk voor ze moeten vinden, of je moet ze doorbetalen. ZZP’ers bieden de ideale oplossing.

Met hen kun je bijvoorbeeld een bepaalde prijs afspreken voor het totale project, op basis van het aantal uren dat erin gaat zitten en de expertise die de ZZP’er meebrengt. Dit is niet alleen voor jou voordelig, maar ook voor de ZZP’er is het een eerlijke manier van werken.

Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.

ZZP’ers vinden voor een bouwproject

Als je op zoek bent naar ZZP’ers voor een bouwproject, dan is het heel handig om gebruik te maken van freelancespecialisten.nl. Je plaatst hier namelijk geheel kosteloos je project, waarop de ZZP’ers kunnen reageren.

Jij beoordeelt hen op basis van kwaliteiten, hun werkervaring, beoordelingen uit het verleden en andere zaken die van belang kunnen zijn.

Vervolgens selecteer je de juiste kandidaat en kunnen jullie onderling afspraken maken over het werk dat de medewerker zal gaan uitvoeren en de voorwaarden die hieraan vasthangen. Zo kom je snel, gemakkelijk en gratis aan goed personeel.