Wanneer gegevens digitaal beschikbaar gemaakt moet worden, kan er gebruik worden gemaakt van data-entry. Bij data entry moeten gegevens handmatig ingevoerd worden in het daarvoor bestemde programma.

De gegevens worden dan verwerkt door middel van een computer en toetsenbord. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om het invoeren van gegevens in Excel of het overtypen van teksten in een Word-document.

Data entry wordt tevens veel gebruikt bij de uitwerking van schriftelijke enquêtes die gebruikt worden voor een onderzoek en wordt uitgevoerd door een data entry medewerker.

Werkzaamheden data entry medewerker

Het invoeren van gegevens kan op vele verschillende manieren gedaan worden. Meestal worden de gegevens ingevoerd in bedrijfssoftware-systemen, zoals Word, Excel en SAP.

Er wordt informatie toegevoegd dat bestaande kan zijn uit getallen, tekst, afbeelding of geluid. Het kan hier ook een combinatie van zijn.

De vorm van waarin de informatie beschikbaar is, kan heel verschillend zijn, zoals digitaal, op papier, via een website, via e-mail of op een usbstick. Een aantal voorbeelden van data-entry werkzaamheden zijn:

  • Uitwerken van handgeschreven teksten in het systeem
  • Invoeren van ingevulde enquêtes
  • Overtypen van gescande teksten
  • Uitwerken van een opgenomen tekst, bijvoorbeeld een interview
  • Overtypen van teksten die in een afbeelding staan
Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.

Data entry medewerker gezocht

Een medewerker die zich met data entry bezighoudt, wordt ook wel een data entry medewerker of administratief medewerker data entry genoemd.

Diegene houdt zich dan bezig met administratieve werkzaamheden, zoals de invoer en controle van gegevens. Dit kan binnen een bedrijf worden gedaan, maar wordt ook veel als thuiswerk gedaan.

De laatste vorm is erg populair. Hier hoeft iemand geen specifieke opleiding voor te hebben, maar een hoge typesnelheid is wel van belang om een redelijk uurloon te verdienen.

Data Entry laten doen

Het laten verwerken van je gegevens door een bedrijf kan een aantal voordelen hebben. Ten eerste scheelt het tijd en daarmee geld.

De gewenste informatie wordt op een snelle en accurate manier verwerkt. Hierdoor heb je de gewenste informatie veel sneller tot je beschikking dan wanneer je dit zelf doet.

Dit komt de betrouwbaarheid ten goede. Daarnaast wordt eigen apparatuur minder belast.