De functie van een General Manager

De Engelse term General Manager wordt gebruikt als aanduiding voor de persoon die een bedrijf grotendeels bestuurt.

Hier komt een heleboel bij kijken. Het takenpakket is dan ook ontzettend breed. Alle afdelingen kunnen bij de General Manager terecht. Deze moet dan ook overal een oogje in het zeil houden.

Daarnaast moet de General Manager vooral veel beslissingen maken. Beslissingen op het gebied van beleid en toekomstperspectief, maar ook over de begroting het vaststellen van bedragen en budgets.

Om voldoende invloed te hebben op het toekomstperspectief van het bedrijf, zal de General Manager zich over het algemeen veel bemoeien met de marketing- en verkoopactiviteiten.

De kwaliteiten van een General Manager

Het werk van een General Manager is ontzettend afwisselend en nooit saai. Wel moet je hier een aantal kwaliteiten sterk voor bezitten, zoals zelfverzekerdheid, daadkracht, besluitvaardigheid.

Verder is iemand met dit beroep resultaatgericht en heeft diegene het vermogen op analytisch te denken en met mensen om te gaan. Veel ervaring is belangrijk voor een functie op dit gebied.

Toch hoeft de beste General Manager niet altijd iemand te zijn van hogeren leeftijd. Een duidelijke en inspirerende visie en een groot enthousiasme, die vooral te vinden zijn bij mensen van jonge leeftijd, zijn namelijk ook erg belangrijk.

Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.

Vraag naar en aanbod van General Managers op ZZP-basis via freelancespecialisten.nl

Je kunt als General Manager worden ingehuurd om bedrijven weer op koers te brengen. Het gaat dan vooral om tijdelijke trajecten, waarbij je als leidinggevende van grote invloed bent op het bedrijf en je verder gaat naar een ander bedrijf als het de organisatie weer goed op koers ligt.

Deze functie wordt ook wel Interim-Manager genoemd, omdat je tussentijds aanwezig bent. Vind je het leuk om als General Manager op ZZP-basis aan de slag te gaan, zodat je op diverse plaatsen waardevolle ervaring kunt opdoen?

Kijk dan snel voor opdrachten op deze website. Wil je reageren? Dan dien je je eerst in te schrijven. Dit is helemaal gratis.

Ben je juist op zoek naar een General Manager om de activiteiten van je bedrijf in goede banen te leiden?

Plaat je opdracht dan geheel kosteloos op deze website, zodat je gemakkelijk gevonden wordt door geïnteresseerden. Kies zelf de juiste kandidaat uit tussen alle reacties en bespreek samen wat de toekomst zal brengen.