Glazenwasser

Regen, vogelpoep, zand en wind zorgen ervoor dat de ramen van je huis of kantoorgebouw vies worden. Om de ramen glanzend en schoon te houden, moeten deze regelmatig schoongemaakt worden.

Het wassen of reinigen van glazen of ramen wordt ook wel glazenwassen of glasbewassing genoemd. Er is een speciale methode om ervoor te zorgen dat de ramen mooi schoon worden. In de volksmond wordt het ook vaak ramen lappen genoemd. Wat is de methode om glazen te laten wassen?

Methode voor het wassen van ramen

Om de ramen schoon te maken wordt in de meeste gevallen een spons gebruikt. Deze spons wordt in een met schoonmaakmiddel aangelengd water op het glas aangebracht.

Het ergste vuil wordt hiermee weggehaald. Met een wisser worden de zeep- en waterresten van het raam gehaald. De wisser zorgt er tegelijk voor dat er geen strepen op het raam achterblijven.

Werk hierbij altijd van boven naar beneden. Als laatste worden de randen van het raam gedroogd met een doek. Neem hierbij de kozijnen van het raam gelijk even mee.

Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.

Het juiste schoonmaakmiddel en hulpmiddelen voor glazen

Er zijn verschillende manieren om een sopje aan te maken. Meestal worden er een paar druppels afwasmiddel aan een emmer met heet water toegevoegd.

Er kan ook een scheutje schoonmaakazijn worden toegevoegd. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel. Tip om op een bewolkte dag de ramen te wassen. Door de zon drogen de pas gewassen ramen te snel op, waardoor er snel strepen en vlekken ontstaan.

Ramen laten doen door glazenwasser

Het wassen van je ramen kun je zelf doen, maar dit kun je ook tegen een tarief door een glazenwasser laten doen.

Een glazenwasser reinigt de ramen rondom je huis, kantoor- of andere gebouwen. Het voordeel is dat het tijd scheelt. Daarnaast hoef je geen moeite te doen om bij de hogere ramen te komen.

Hierbij wordt er meestal gebruik gemaakt van een ladder of hoogwerker. Het laatste is een machine, waarbij de glazenwasser in een bakje naar boven kan komen. Glazenwasser gezocht?

Online zijn er veel websites te vinden waarop je verschillende glazenwassers kunt vinden. Door offertes aan te vragen kun je deze vergelijken en de goedkoopste uit je buurt uitkiezen.