Horecapersoneel aannemen op ZZP-basis

Horecamedewerkers zijn op verschillende plaatsen nodig, meestal zeven dagen per week en gedurende het hele jaar. In de horeca is het werken op basis van ZZP enorm handig, zowel voor de horecabazen, als voor het personeel.

In verschillende seizoenen zijn namelijk op verschillende plaatsen mensen nodig. In de zomer is horecapersoneel vooral heel hard nodig op de diverse terrassen en bij de verschillende lounge- en strandtenten, terwijl in de winter veel meer klandizie te vinden is bij indoorfaciliteiten, zoals indoorspeeltuinen, theaters en restaurants die niet over een terras beschikken.

Heb je een restaurant, waarbij je in de winter net zo veel gasten ontvangt als in de zomer, omdat je zowel over een sfeervol binnen gedeelte beschikt, als over een terras of tuin, dan heb je waarschijnlijk het hele jaar door dezelfde personele bezetting nodig en kun je krachten gemakkelijk voor langere tijd aannemen.

In alle andere gevallen kan het heel handig zijn om ZZP’ers in dienst te nemen. Deze kun je dan alleen inzetten tijdens periodes waarin de grootste drukte ontstaat.

De meeste kansen in de horeca heb je als je ZZP’er bent

Als werkzoekende in de horeca kun je dan ook het beste als ZZP’er aan de slag gaan. Hoe flexibeler je bent binnen dit vakgebied, hoe gemakkelijker je aan het werk komt.

Daarnaast kun je, als je flexibel inzetbaar bent, ervoor kiezen om in het buitenland werkervaring op te gaan doen. Zo kun je in de winter gaan werken op plaatsen waar altijd de zon schijnt, of kun je juist in de zomervakantieperiode aan de slag op de toeristische plaatsen waar het dan heel druk is.

Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.

Werkgevers en ZZP’ers vinden elkaar via freelancespecialisten.nl

Zowel als werkgever binnen de horeca, als wanneer je een werkzoekende ZZP’er bent, kun je gebruik maken van deze website.

De vacatures die door de werkgevers geheel kosteloos worden geplaatst, zijn zichtbaar voor de ZZP’ers die zich gratis hebben ingeschreven op deze website.

Zij kunnen hierop reageren, waarna de opdrachtgever de verschillende profielen zal beoordelen. Ben je als kandidaat geschikt bevonden voor de functie? Gefeliciteerd!

De werkgever neemt dan contact met je op. Dit kan contact kan zowel privé, als via de website lopen. Samen kunnen jullie dan alle noodzakelijke dingen bespreken.