Een officemanager is onmisbaar binnen een bedrijf

De term officemanager wordt vaak door elkaar gebruikt met de term directiesecretaresse. Toch is er wel een verschil.

Het grootste verschil is, dat een directiesecretaresse specifiek werkt voor het directieteam en het directiesecretariaat aanstuurt, terwijl de officemanager een veel algemenere term is voor hulp bij administratieve en aansturingsprocessen. Een officemanager is onmisbaar binnen een bedrijf.

De taken van een officemanager

In de meest algemene zin kan gezegd worden dat deze alles regelt achter de schermen, om alles goed draaiende te houden. Een officemanager stuurt een of meerdere secretariaten aan, plant afspraken en vergaderingen in, bereidt de vergaderingen voor en notuleert tijdens de meetings, waarna de notulen worden rondgestuurd.

Daarnaast verzorgt de kantoormanager interne en externe zakelijke communicatie, zowel mondeling als op papier, en legt hij of zij contacten met andere afdelingen en met benodigde externen.

Ook dossiers en archieven worden door deze persoon goed bijgehouden. Dankzij de officemanager loopt alles op rolletjes.

Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.

ZZP’ers en opdrachtgevers vinden via freelancespecialisten.nl

Wil je als officemanager aan de slag, en wil je het voor een bedrijf aantrekkelijk maken om je aan te nemen? Ga dan werken als ZZP’er, zodat de bedrijven zoveel mogelijk flexibiliteit in je zien.

Wil je als ZZP’er gaan starten, schrijf je dan snel gratis in op freelancespecialisten.nl, zodat je kunt reageren op opdrachten die door de bedrijven worden geplaatst.

Heb je als bedrijf zo’n opdracht, waarvoor je op zoek bent naar ZZP-kandidaten die je uit de brand kunnen helpen en de boel draaiende kunnen houden? De meest enthousiaste, kundige en gedreven personen vind je door deze opdracht geheel kosteloos op freelancespecialisten.nl te plaatsen.

Elke ZZP’er die is ingeschreven en die zichzelf geschikt acht voor deze vacature, kan hier dan op reageren. Je kunt er zelf voor zorgen dat je de juiste match maakt.