Het beroep van secretaresse

Als secretaresse of Personal Assistant (PA) ben je manusje van alles. De werkzaamheden die vallen onder de functie van secretaresse verschillen nogal per organisatie.

Bij het ene bedrijf krijg je ontzettend veel verschillende werkzaamheden en verantwoordelijkheden onder je hoede, terwijl je bij de ander vooral bezig bent met koffie zetten, telefoon en mails beantwoorden en post verwerken.

Daarnaast verschilt de functie nogal per branche. Het is een groot verschil of je bijvoorbeeld voor een woningbouwvereniging werkt, of in de transportsector, om maar een voorbeeld te noemen.

Ben je PA? Ontdek de voordelen van werken als ZZP’er!

Als je op zoek bent naar een baan als secretaresse, dan is het goed om er eens over na te denken om dit op ZZP-basis te gaan doen. Als ZZP’er ben je voor de werkgever heel flexibel, en daarom heel interessant, waardoor je gemakkelijk aan een baan zult komen.

Daarnaast kun je er als ZZP’er heel bewust voor kiezen om op tijdelijke basis te gaan werken, zodat je op veel verschillende plaatsen ervaring kunt opdoen en je zo steeds meer te bieden hebt.

Het zelfstandig ondernemerschap zorgt ervoor dat je kunt onderhandelen over je tarieven en dat je kunt profiteren van enkele fiscale voordelen die ondernemers hebben. Ook kun je zelf beslissen wanneer je vakantie of pauze neemt.

Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.

Freelancespecialisten: een laagdrempelig platform om ZZP’er en opdrachtgever samen te brengen

Freelancespecialisten.nl biedt een online platform voor ZZP’ers en opdrachtgevers die op zoek zijn naar ZZP-kandidaten. Je vindt hier als secretaresse dus relevante opdrachten waarop je kunt inschrijven. Tegelijkertijd vinden de opdrachtgevers hier interessante potentiële werknemers.

De bedoeling van deze website is om beiden bij elkaar te brengen op een laagdrempelige manier. Als ZZP’er kun je je kosteloos inschrijven en als opdrachtgever plaats je gratis je opdracht.

Staat de opdracht online, dan kunnen de leden van de website deze bekijken en erop reageren.

Zo kan de opdrachtgever zien wie er in zijn vacature geïnteresseerd is en kan deze de kandidaten scannen op aspecten die relevant zijn voor de functie.

Voor je het weet zit je met elkaar om de tafel om mogelijkheden te bespreken. Dus heb je een opdracht of ben je als ZZP’er op zoek naar werk? Maak er dan snel werk van!