De meerwaarde van een sociaal cultureel werker

Sociaal cultureel werkers zijn echte multitalenten. Ze kunnen goed omgaan met allerlei verschillende doelgroepen en zetten hun creativiteit en organisatietalent in om iets voor deze doelgroepen te kunnen betekenen.

Het zijn echte welzijnswerkers die met hun projecten weten te verbinden. Zulke mensen kunnen we heel goed gebruiken binnen de Nederlandse samenleving.

Er is hier dan in principe ook werk genoeg in, want het aantal mensen dat binnen een groep valt die extra hulp nodig heeft om te kunnen participeren, lijkt almaar groter te worden.

Dit werk wordt de laatste jaren grotendeels gedaan door vrijwilligers die zich willen inzetten voor anderen en het verbeteren van de buurt. Daarmee is het erg lastig geworden voor sociaal cultureel werkers om aan een betaalde baan te komen.

Het voordeel van ZZP’ers op dit gebied

Het is niet zo dat er geen betaalde cultureel werkers meer in dienst zijn. Veel projecten die moeten worden opgezet, kunnen namelijk wel enkele betaalde krachten gebruiken die de boel kunnen aansturen en het organisatietalent beschikken om alles in goede banen te leiden.

Ben jij iemand die een project op het gebied van welzijnswerk aan het opzetten is en kun je nog wel een betaalde kracht gebruiken?

Ben je hiervoor op zoek naar de juiste persoon, maar wil je hiervoor het liefst iemand die flexibel inzetbaar is? Huur dan een ZZP’er in. Ben jij juist een sociaal cultureel werker die naarstig op zoek is naar een baan? Als ZZP’er kun je werkervaring opdoen bij diverse projecten. Deze website helpt jullie beiden.

Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.

Een opdracht plaatsen of een baan vinden via deze website

Als opdrachtgever op zoek naar ZZP’ers plaats je je opdracht geheel gratis op deze website. Ben je werkzoekende, dan schrijf je je geheel gratis in als ZZP’er op deze website en kun je vervolgens reageren op de opdrachten waarvan jij denkt dat ze geschikt zijn voor jou.

Heb je een vacature geplaatst als opdrachtgever, dan kijk je vervolgens welke kandidaten reageren op de vacature en kies je aan de hand van de verschillende profielen de meest geschikte kandidaat.

Je neemt vervolgens contact op met deze kandidaat, en maakt onderling afspraken over de inhoud van het werk en de randvoorwaarden. Heb jij je ingeschreven als kandidaat op een of verschillende opdrachten?

Dan kan het dus zomaar zijn dat je wordt uitgekozen en binnen korte tijd aan de slag kunt.