Eenvoudig en snel klussers online vinden

Vandaag de dag zoeken steeds meer mensen online naar klussers. Het voordeel is dat men op deze manier eenvoudig diverse offertes kan vergelijken. Ben je ook op zoek naar een klusjesman voor een klus? Wij helpen je graag bij het vinden van de geschikte klusser. Via een aantal stappen heb je zo een klusser gevonden.

Marktplaats gerelateerde sites

Op het internet zijn diverse websites te vinden waar vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht. Denk maar aan sites zoals Werkspot.nl, Biedplaats.nl of Marktplaats.nl. Dit zijn de bekende websites waar particulieren en bedrijven opdrachten plaatsen, maar er zijn nog meer van dit soort websites te vinden. Ook hier kun je een advertentie plaatsen en een vakman kan op jouw advertentie reageren. Handig als je snel een voordelige vakman nodig hebt. Als het om klussers online vinden gaat, maken steeds meer mensen hier gebruik van. We leggen je in een aantal stappen uit hoe een dergelijke website ongeveer in zijn werk gaat en waar je op dient te letten als je hier ook een klusser gaat zoeken.

Opdracht plaatsen

Je plaatst op een kluswebsite eerst een opdracht. Wees bij het maken van een opdracht zo duidelijk mogelijk, want zo kan een vakman een betere offerte uitbrengen. Hoe gedetailleerder de opdracht, hoe beter de offerte. Plaats je een beknopte advertentie, dan is de kans groot dat je later te maken krijgt onverwachte extra kosten. Dat wil je natuurlijk niet, dus is het belangrijk om zo uitgebreid mogelijk te zijn. Bij het plaatsen van een opdracht kun je ook afbeeldingen toevoegen, zodat het nog duidelijker wordt. Immers: een foto kan meer zeggen dan 1000 woorden. Als het om een grote klus gaat kan het raadzaam zijn om een vakman langs te laten komen. Op locatie kun je alles doorspreken en zul je later een passende offerte ontvangen.

Reageren op vakmannen

Eenmaal je advertentie op de website is geplaatst, zul je al vrij snel reacties ontvangen van vakmannen. Mogelijk dat ze vragen stellen en meer informatie nodig hebben om een goede offerte te maken. Eenmaal je alle offertes binnen hebt gekregen kun je gaan vergelijken. De keus is aan jou. Als je een klein budget hebt kun je kiezen voor de goedkoopste vakman. De goedkoopste vakman kan wellicht ook kwaliteit leveren. Het is maar net wat je eigen wensen zijn aangaande de opdracht. Als je voor kwaliteit kiest, dan dien je doorgaans wel wat dieper in de geldbuidel te tasten. Kwaliteit kost nu eenmaal geld.

Kijken naar beoordelingen

Je kunt je blindstaren op de prijs, maar je wilt natuurlijk wel een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Daarom is het essentieel om te kijken naar beoordelingen of referenties. Op websites zoals Werkspot.nl en Biedplaats.nl kun je beoordelingen vinden. Andere klanten hebben namelijk eerder een vakman ingeschakeld en zij hebben de vakman beoordeeld. Zo krijg je een indruk van het eerder geleverde werk. Dat hoeft uiteraard geen garantie te zijn, want er kunnen vanzelfsprekend ook valse beoordelingen worden geplaatst. Het is ook lastig om te zeggen welke klusser je nu moet inschakelen,maar als het overwegend positieve reacties zijn, dan mag je er vanuit gaan dat je te maken hebt met een betrouwbaar bedrijf.

Een deal sluiten

Heb je een goede klusser gevonden? Dan kun je een deal sluiten. Overigens willen we je aanraden om altijd een vaste prijs af te spreken met een klusser. Zo krijg je achteraf niet te maken met een onverwacht hoge factuur. Als alles akkoord is kun je een datum afspreken waarop de klusser langskomt. Om de kosten te drukken kun je eventueel zelf vooraf al bepaald voorwerk doen. Zo kun je het behang van de muren halen als je een behanger zoekt of meubels afdekken met afdekmateriaal als een schilder langskomt. Als een stratenmaker je oprit komt renoveren kun je zelf de oude tegels verwijderen.

Bedrijven rechtstreeks benaderen

Naast een advertentie plaatsen kun je een bedrijf ook rechtstreeks benaderen. Door bijvoorbeeld op tuinman Amsterdam,loodgieter Eindhoven,dakdekker Groningen,timmerman Rotterdam te zoeken kun je bij de meeste zoekmachines doorklikken naar deze vakmannen. Meestal hebben ze een website met meer informatie over hun diensten. Zo kun je een mogelijk een aanwezige tarievenpagina bekijken, alsmede een pagina met projecten. Zo krijg je een indruk van wat ze in het recente verleden hebben gerealiseerd. Op de contactpagina vind je de contactgegevens voor het aanvragen van een offerte. Om te weten hoeveel ze voor jou klus vragen zul je immers een offerte moeten aanvragen. Bij het aanvragen van een offerte is het raadzaam om zoveel mogelijk details te omschrijven.

Andere manieren voor het vinden van een klusser

Naast internet kun je ook vrienden, kennissen, buren, collega’s of familie vragen of ze een goede klusser kennen. De kans is groot dat zij in het recente verleden een klusser over de vloer hebben gehad. Als ze goede ervaringen hebben, dan kun je zo’n klusser zonder zorgen inschakelen. Op het internet kun je eventueel nog research doen en kijken of er meer ervaringen zijn van mensen met deze klusser. Een beunhaas inschakelen is natuurlijk ook altijd mogelijk, maar wij vragen ons af of dat wel verstandig is. Stel dat er achteraf allerlei gebreken aan het licht komen? Hoe wordt dat opgelost? Mogelijk zijn de personen die jou klus hebben uitgevoerd opeens onbereikbaar. Kiezen voor een gerenommeerd bedrijf kan dan verstandiger zijn. Overigens willen we hier niet alle 'beunhazen' over één kam scheren. Er zijn vast en zeker goede te vinden, maar als je zeker wilt dat een klus goed wordt gedaan, kun je het best kiezen voor een bedrijf dat goed bekend staat.

Conclusie

Onze conclusie is dat je online eenvoudig een klusser kunt vinden. Wij raden je absoluut aan om eens naar deze mogelijkheid te kijken. Websites zoals Werkspot.nl, Biedplaats.nl en Marktplaats.nl worden ook steeds betrouwbaarder. Hierdoor is de kans kleiner dat je zaken doet met een malafide bedrijf en dat je ook echt kwaliteit krijgt geleverd. Hier heb je immers recht op. Je betaalt door voor deze optie te kiezen ook nooit te veel geld voor een klusser.

 

Je las een blog artikel van FSP.

Heeft u vragen? Contact opnemen mag altijd

Wat u ook kunt doen, is doorklikken naar andere artikelen, zoals:

Wil je direct aan de slag?

Doe een gratis aanvraag en kom in contact met een freelancer. Of ga aan de slag als freelancer en kom in contact met nieuwe cliënten.