Freelancer worden?

Kom direct in contact met opdrachtgevers & reageer dagelijks op nieuwe freelance opdrachten

Gratis aanmelden

Wat voor freelance opdrachten zijn beschikbaar?

Freelancer worden betekent dat je direct tot de beschikking van een opdrachtgever staat voor werk dat vaak tijdelijk is.

Doordat kostenposten zoals papierwerk en andere verplichtingen wegvallen voor een opdrachtgever is het vaak effectiever een freelancer in te huren.

Soms is er gewoon onvoldoende expertise in huis, hierbij schiet u als freelancer / ZZP’er te hulp. Als freelancer weet je vast hoe moeilijk het kan zijn om in contact te komen met opdrachtgevers.

Op freelancespecialisten.nl maken wij dit makkelijker. Freelancer worden doe je door je gratis in te schrijven op de site. Er zijn opdrachten te vinden in zeer diverse categorieën:

Starten als freelancer / ZZP’er

Om te starten als freelancer / ZZP’er op freelancespecialisten heeft u slechts een internetverbinding nodig en de vaardigheden waarover u beschikt als zelfstandig ondernemer.

Door een gratis profiel aan te maken als freelancer bent u direct zichtbaar voor potentiële opdrachtgevers. Hoe beter uw profiel, hoe meer u zult opvallen.

Als ondernemer weet u vast hoe belangrijk het is om online gevonden te worden. Een volledig profiel bestaat uit:

  • Een goede profieltekst, vertel over uwzelf en uw onderneming
  • Een foto bij uw profiel verhoogt de kans om gezien te worden
  • Eerdere werkervaring, refereer eventueel naar eerder werk

Ingehuurd worden als freelancer

Ingehuurd worden als freelancer verschilt niet veel van een normale ‘job- hunt’. Door te reageren op opdrachten die binnen uw straatje liggen komt ervoor in aanmerking.

Het is vervolgens aan de opdrachtgever om u in te huren. Daarom is het belangrijk een zo compleet mogelijk profiel te hebben gecreëerd en naar een opdrachtgever toe zo duidelijk mogelijk te communiceren wat u voor hem of haar kunt betekenen.

Wees daarom altijd duidelijk in de vaardigheden waarover u beschikt en hoe deze de opdrachtvereisten van de opdrachtgever zo goed mogelijk kunnen bijstaan. Wanneer een opdrachtgever je heeft ingehuurd is het een kwestie van je werk zo goed mogelijk afleveren!

Freelancer worden stappenplan

Freelancer worden is niet moeilijk. Zeker niet met de mogelijkheid om je online aan te melden op een freelance platform zoals freelancespecialisten.nl.

Door je gemakkelijk aan te melden kan je direct als freelancer aan de slag. Freelancer worden is zo gedaan:

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik freelancer worden?

Freelancer worden via freelancespecialisten.nl is simpel. Door een freelancer account aan te maken kunt u al starten. Vul vervolgens uw profiel zo compleet mogelijk in. Begin hiervoor met een profielfoto, een korte biografie, uw titel en selecteer enkele vaardigheden die bij uw beroep passen. De beste profielen zijn goed geschreven met een professionele profielfoto.

Hoe vind ik freelance opdrachten?

Er zijn maar liefst 14 hoofdcategorieën beschikbaar op freelancespecialisten.nl. Hieronder vind je weer subcategorieën. De opdrachten die beschikbaar zijn variëren zeer en zijn in bijna iedere branche aanwezig. Van online marketing tot een timmerman. Door naar de juiste categorieën te gaan vind je de meest geschikte opdrachten voor u. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief en alerts om direct de nieuwste opdrachten in uw mailbox te ontvangen.

Hoeveel kan ik verdienen als freelancer?

Dat ligt geheel aan uw eigen tarieven. Freelancespecialisten.nl vraagt geen commissie over het verdiende bedrag o.i.d. De communicatie geschied geheel tussen u en de opdrachtgever. Het is aan u om uw prijs te bepalen hierbij kunt u denken aan een uurtarief of een vast bedrag.

Vind direct een freelancer bij u in de buurt, voor al uw opdrachten.