Freelancers en zzp’ers vinden FNV-plan niets

Uit een rondgang van Nu.nl bij diverse zzp organisaties is gebleken dat freelancers en zzp’ers niet zitten te wachten op een plan van de FNV om minimumtarieven in te voeren voor deze doelgroep.

De heer Maarten Post van ZZP Nederland gaf te kennen dat zo een brede cao voorstel van de FNV vrijwel zeker niet op steun hoef te rekenen van zijn achterban.

Dit lijkt meer op een poging van de FNV om zieltjes terug te winnen, doordat steeds meer werknemers actief aan de slag gaan als zzp’er, probeert FNV door het invoeren van een ‘brede cao’ waarin minimumtarieven voor freelancers en zzp’ers zal worden opgenomen, leden terug te winnen, a dus Maarten Post. Vanzelf spekend vinden wij dit geen goed idee.

Denis Maessen voorzitter van de vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO-ZZP) zei het volgende erover : “ Naast het feit dat ik dit geen verstandige plan vind zou ik mij geen voorstelling kunnen maken hoe dit zou werken in een vrije economie”

Volgens Maessen gaat de vakbond hiermee ook haar boekje te buiten door zulke voorstellen te doen’’ Het begint erop te lijken dat de vakbond uit onmacht ,maar wat gaat roepen.”

Volgens belangen organisatie Zelfstandigen Bouw geeft FNV te kennen niet te luisteren naar de roep en wensen van freelancers en zzp’ers ”Zelfstandige zonder personeel zijn ondernemers en willen zelf onderhandelen over hun tarieven.”
Ondernemers willen niet onder een cao vallen.!

Bron van dit bericht is : Nu.nl

Je las een blog artikel van FSP.

Heeft u vragen? Contact opnemen mag altijd

Wat u ook kunt doen, is doorklikken naar andere artikelen, zoals:

Wil je direct aan de slag?

Doe een gratis aanvraag en kom in contact met een freelancer. Of ga aan de slag als freelancer en kom in contact met nieuwe cliënten.