Freelancers en zzp’ers willen meer uren draaien

Zelfstandigen zonder personeel willen als het aan hun ligt het liefst meer werk uren maken , dit blijkt uit een onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor Statistieken). Het gaat om meer dan 160.000 freelancers en zzp’ers die deze wens koesteren.

Vooral zzp’ers en freelancers die twintig tot vijfentwintig uur in de week maken, willen dit graag. Drie vierde de deel van de meer dan 1 miljoen freelancers en zzp’ers is wel tevreden met het aantal uren dat ze werken, daar tegenover staat een klein deel bestaande uit 8 procent dat minder uren wil maken.

Freelancers en zzp’ers moeten zelf opzoek naar opdrachtgevers om meer uren te draaien en hun verdiensten op krikken. De economische crisis van de afgelopen jaren heeft bij freelancers en zzp’ers er flink ingehakt ,minder verdiensten en weinig opdrachten, waardoor de signalen dat ze meer uren willen maken luider, vaker en harder doorklonken.

Ondernemers met personeel zijn altijd fulltime bezig , dus van deze groep (zmp’ers zelfstandigen met personeel ) was er maar een klein deel die graag meer werkuren wilden draaien.

De laatste paar jaren is het deel freelancers en zzp’ers verder toegenomen van ongeveer 8 procent in 2003 tot wel 12 procent in 2015. Ongeveer vijftig procent van de zzp’ers werkt parttime, dat is minder dan werknemers die gewoon voor een baas werken. Ongeveer veertig procent van freelancers en zzp’ers die twintig tot vijfentwintig uur werken willen meer werk om meer uren te kunnen draaien.

Dit was tien jaar geleden vijfentwintig procent. Freelancers en zzp’ers met werk van minder dan 12 uur per week willen in verhouding meer uren maken. Zzp’ers die fulltime actief zijn willen bijna nooit aan hun uren tornen. Doorgaans geld voor hun lange werkweken.

Bron van dit bericht is Nu.nl

Je las een blog artikel van FSP.

Heeft u vragen? Contact opnemen mag altijd

Wat u ook kunt doen, is doorklikken naar andere artikelen, zoals:

Wil je direct aan de slag?

Doe een gratis aanvraag en kom in contact met een freelancer. Of ga aan de slag als freelancer en kom in contact met nieuwe cliënten.