Meer zzp’ers en freelancers die starten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelfstandig te gaan ondernemen

In augustus 2015 zijn er meer zzp’ers gestart dan het jaar daarvoor, dit is bekend gemaakt door de kamer van koophandel. Ook is in de dezelfde periode gemeten dat minder mkb’ers een onderneming zijn gestart.

Zzp toename

Wat bedrijvigheid betreft heeft de KVK geconstateerd dat die harder is toegenomen in vergelijking met 2014. In totaliteit gaat het om een groei van 9% ten opzichte van 2014. Wat de cijfers van het MKB betreft ziet de kamer van koophandel een daling van 9% in tegenstelling tot het vorig jaar.

Totaal aantal startende ondernemingen lag met 12.820 ongeveer 4% boven het niveau van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal startende zzp’ers nam toe tot 8.550, bij het midden en kleinbedrijf kwam dat aantal uit op 1.183.

Minder faillissementen

Door herstel van de Nederlandse economie gaan er steeds minder bedrijven failliet . het aantal bedrijven dat in augustus stopten met zijn/haar activiteiten lag rond de 6902. Bij zzp’ers lag dit 3% lager dan en jaar eerder. In het midden en kleinbedrijf was er sprake van een stijging van 1%. Totaal aantal faillissementen daalde in augustus met 33%.

Bron van dit bericht : nu.nl

Je las een blog artikel van FSP.

Heeft u vragen? Contact opnemen mag altijd

Wat u ook kunt doen, is doorklikken naar andere artikelen, zoals:

Wil je direct aan de slag?

Doe een gratis aanvraag en kom in contact met een freelancer. Of ga aan de slag als freelancer en kom in contact met nieuwe cliënten.