Nieuwe individuele pensioenregeling bouw

Nieuwe individuele pensioenregeling bouw

Werk jij in de bouw, hout of techniek en heb jij ook geen vertrouwen in pensioenfondsen vanwege de berichten over het negatieve rendement van pensioenfondsen en het korten op pensioenen? Baal jij er ook van dat je bij het sparen van een bedrag van 25.000 euro of meer op een spaarekening vermogensheffing moet betalen? De belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw (ZB) heeft laten weten te starten met een proef van een eigen spaarregeling voor zzp’ers.

Deze algemene spaarrekening zal dienen als werkloosheidsverzekering, arbeidsgeschiktheidsverzekering en pensioenregeling in één. Je kunt dan zelf bepalen of het blijft staan of wordt belegd.

Vier op de vijf zzp’ers niet verzekerd

Het initiatief is gestart door Chris Verhoef, de voorzitter van de ZBO. Het was nodig omdat uit onderzoek is gebleken dat vier op de vijf zzp’ers niet verzekerd is tegen arbeidsongeschiktheid, wat voor verdeeldheid zorgt in de politiek. Er zijn nu ideeën voor een verplichte verzekering of belastingvoordelen voor een oudedagreserve.

De inleg van de individuele spaarregeling van Zelfstandigen Bouw zal kunnen worden afgetrokken van de bruto inkomsten van de deelnemers waardoor deze fiscaal aantrekkelijk wordt. Je mag zelf weten hoeveel premie je betaalt, wanneer en wanneer je jouw vermogen opneemt en waarvoor, als er maar een sociaal risico is.

Goedkope regeling met fiscaal voordeel en gratis kluspakket

Heb je interesse om deel te nemen aan het experiment en werk je in de bouw, hout of techniek? Dan kun je contact opnemen met de helpdesk voor verdere informatie. Dan worden je vragen beantwoordt. Je kunt ook een informatiepakket aanvragen.

Je kunt ook direct online lid worden, dan krijg je ook een gratis kluspakket ter waarde van 130 euro. Het informatiepakket is vrijblijvend. Deelnemers zijn enthousiast, de reacties variëren van “ik kan nu van een flink fiscaal voordeel genieten”, “ik bepaal het zelf”, “zowel voor pensioen als voor arbeidsgeschiktheid” tot “eenvoudig, flexibel, goedkoop en vrijwillig”.

Je las een blog artikel van FSP.

Heeft u vragen? Contact opnemen mag altijd

Wat u ook kunt doen, is doorklikken naar andere artikelen, zoals:

Wil je direct aan de slag?

Doe een gratis aanvraag en kom in contact met een freelancer. Of ga aan de slag als freelancer en kom in contact met nieuwe cliënten.